<< vorige dag

volgende dag >>

dag

vrijdag, 18 augustus 2000

van naar

Texel - Den Oever. Gevaren afstand: 25 mijl

de tocht

Om 9:00 uur, ongeveer een uur voor hoogwater, verlaten we de jachthaven van Texel. Als laatste "uitdaging" varen we over de Bollen naar het Visjagersgaatje en zo naar de Stevinsluis. Het is een lekker windje en alles is bezeild, dus het is perfect zeilen. Op de Bollen zelf zien we de dieptemeter nergens onder de 2.70m dalen. Dat is verrassend veel water, 0.70m meer dan verwacht. Ook dit bleek een eenvoudig te nemen ondiepte.

Bij de Stevinssluis is het druk en kunnen we net niet meer met de schutting mee. Dus lunchen we afgemeerd aan de remming. Als we drie kwartier later schutten zijn we bij onze thuishaven Den Oever, maar we hebben nog geen zin er mee te stoppen. Het zeilen gaat nog veel te lekker. We zetten dus koers naar Enkhuizen.

Na een uurtje begint het bij ons toch te kriebelen, we gaan overstag en op tegenkoers. Zo rond 15:00 uur meren we na drie weken trots af in onze eigen box. We hebben er een puike vakantie op zitten.

in de haven

Terug in de thuishaven beginnen we "schoon-schip" te maken. De zeilen staan stijf van het zout en worden helemaal afgespoeld. Het dek en de romp worden verzorgd.

De volgende dag halen we grondig een dweil door de boot. We verzamelen alle vuile kleren en we laden de auto in en laten de Aquamarijn achter.

het kombuis

Los geroerd gehakt met een uitje en gebakken aardappelen; verder met sla.

Daarna wordt het vakantie-kombuis definitief gesloten.

Boven

volgende dag >>