Groene monster 6a 

 

Na elf jaar varen hebben wij onze Wisseling verkocht

 

Sinds 2007 varen wij een Wanderer-37. Een echte wadden- en kustboot. Het ontwerp is van Martin Bekebrede. Het is een klassiek ogend, elf meter rondspant kielmidzwaardjacht. Hij kan rechtop droogvallen. De boot is gebouwd door NAZ-schepen.

 

Onze “Wisseling” was de eerst gebouwde Wanderer-37. Hij is speciaal voor ons gebouwd. Het interieur is naar onze wensen getekend. Het is een uitgesproken tweepersoonsboot geworden, met heel veel ruimte en veel luxe.

Met onze “Wisseling” willen er in de komende jaren de Wadden verkennen tot Denemarken aan toe. Ook de ondiepe Engelse rivieren aan Oost- en Zuidkust willen we bezoeken.

Van diverse tochten hopen we op deze site de verslagen te plaatsen.

 

De Bouw

De boot is in 2006 gebouwd. Op deze site zijn de specificaties, bouwtekeningen, overzicht van de techniek, veel overwegingen en vooral ook foto’s van de bouw te vinden.

 

“En hoe zeilt dat nou?”

De boot zeilt fijn. Het is geen snelle zeiler, maar een rustig en comfortabel varend schip. Maar met halve en ruime wind (5 bft.) loop je zo 7 knopen en harder. Bij weinig wind gaat meteen de bollejan er op. Aan de wind varen we tot 45 graden, daar moeten we dan wel ons best voor doen.

De boot is behoorlijk gevoelig voor zeilvoering en trim. Als je de zeilen te strak zet, dan is het zwaar sturen.

We blijven dus lekker bezig met de zeilen, dus dat blijft leuk

 

Site is bijgewerkt op     :     13 augustus 2018