<< vorige dag

volgende dag >>

dag

donderdag, 10 augustus 2000

van – naar

Nordeney

de tocht

We besluiten rustig-aan weer richting Nederland te gaan. Maar met geen enkel fatsoenlijk plan kunnen we vandaag die kant op. Voor elke tocht moeten we over twee wantijen. Dat is dus 3 uur voor hoogwater op weg en 3 uur na hoogwater aankomen. Dus ofwel om 5:00 uur weg (het vroege hoog water), ofwel om 24:00 aankomen (het late hoog water). We vinden het maar niks.

De laatste mogelijkheid is het zeegat uit richting Lauwersoog. Inmiddels zijn we iets wijzer geworden, dat moet dus rond hoogwater, anders is het er zo ondiep dat er brekers op staan. Aldus meldden ons ervaren zeilers en ook de MacMillan. Helaas staat er weinig en zuidwesten wind, dus dat wordt 50 mijl motoren of de nacht doorvaren. Ook niet leuk.

Wij besluiten een rustdag te houden en de volgende dag het vroege hoogwater te nemen (dat dan alweer 1:15 uur later valt). We gaan dan richting Delfzijl.

in de haven

We bezoeken dus de gemeentelijke havenmeester in de “Schiffmeldestelle”. Die blijkt 5 mark goedkoper te zijn dan de marina. Maar wel lagen wel vijf dik en moesten de Aquamarijn om 8:00 uur al verhalen omdat er mensen weg moesten. De rest van de dag doen we niks meer.

het kombuis

Cordon Bleu’s met witlof en aardappelen

Boven

volgende dag >>