<< vorige dag

volgende dag >>

dag

zondag, 30-7-2000

van – naar

Harlingen – Terschelling, Gevaren afstand: 22 mijl

de tocht

Het hoogwater is NAP+103 cm, dus de keersluis gaat niet dicht en we kunnen gaan wanneer we willen. Om 9:15 uur, rond hoogwater, vertrekken we uit de Noorderhaven in Harlingen.

Er is weer weinig wind en ook nog uit de verkeerde hoek, We moeten (alweer) de halve tocht motoren. Via de Pollendam, Blauwe Slenk, Inschot, West Meep en Slenk varen we naar Terschelling. Het laatste stuk is altijd ongelukkig qua stroom: mee–tegen–mee–tegen. We arriveren 13:30 uur in Terschelling.

Later hoorden we op de marifoon (Brandaris) dat het Schuitengat zeker bij halftij nog een redelijke diepgang heeft voor ons. Dat had de tocht wel wat sneller gemaakt.

in de haven

In de Terschellinger jachthaven is het druk, erg druk. Het gemanouvreer van de boten die afmeren gaat ook niet zonder ongelukken. Haast van de een, onervarenheid van de ander combineert slecht. We liggen als vijfde boot vanaf de steiger en er komen er nog drie bij.

De volgende dag willen we onder Terschelling door, via het Oostrom, naar Ameland. Twee buurboten vinden dit een goed plan en gaan met ons mee. Zij bombarderen ons tot reisleider.

In de haven treffen wij ook Jürgen Theyssen, een Duitse clubgenoot. Het leent ons zijn “Revierführer”, die de Duitse wadden beschrijft. Ook gaan we even op bezoek bij mijn oom, die ons mee wil nemen op de Boschplaat. Maar wij willen verder varen. Het tij staat geweldig voor tochten over de wantijen. Daar willen we niks van missen.

het kombuis

Kip met citroensaus, peultjes en aardappelen

Boven

volgende dag >>